magyar magyar    română română

Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


***: Felhívás


Felhívás

 

Az RMDSZ és az EMKE Tordaszentlászlói Választmánya, Tordaszentlászló Református Egyházközsége és Önkormányzata, a Thamó Gyula Közmûvelõdési Egyesület szervezésében,

a Communitas, Kolozs megye Tanácsa, a Népi Alkotások Háza remélt anyagi és erkölcsi támogatásával, valamint az EMKE, a Romániai Magyar Dalosszövetség, az RMDSZ Kolozs megyei Szervezete védnökségével az idén is megszervezi a hagyományos, immár a

 

XXII. Szent László-napi kórustalálkozót

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére.

 

Az eseményre 2011. június 25-én, szombaton kerül sor a Kárpát-medence magyar kórusainak részvételével.

A kórusok részvételi szándékát 2011. május 25-ig írásban kell bejelenteni a következõ címre: Szõke Zoltán ny. lp., az EMKE tordaszentlászlói elnöke, RO 407505 Sãvãdisla –Tordaszentlászló, str. Szõlõ utca 144. sz., jud. Cluj – Kolozs megye. Telefon: 004-0264-374120.

A távolabbról érkezõket, külhoniakat, akik egy vagy több napot szeretnének itt tölteni, a faluturizmus keretében, fizetõvendégként tudjuk fogadni. Ilyen irányú igényüket a fenti dátumnál nem késõbben a következõ címre kérjük postázni:

Boldizsár Zeyk Imre, RO-407505 Sãvãdisla – Tordaszentlászló, str. Nagy utca nr. 379. sz., telefon és fax: 004-0264-374001. Villámpostacím: boldizsarzeyk@yahoo.com.

A jelentkezési lapon kérjük pontosan közölni a kórus teljes nevét, nemét, létszámát, elérhetõségét, a karnagy nevét és a kórus mûsorát: a szerzõ nevét, a kórusmûvek címét, tudva azt, hogy az egy kórus számára fenntartott szereplési idõ nem haladhatja meg a 10–15 percet. Akik elõször vesznek részt a találkozón, jelentkezési lapjukhoz mellékeljék kórusuk összefoglaló történetét is archívumunk számára.

A közös éneklésre kijelölt kórusmûvek:

        1. Liszt Ferenc: Magyar ünnepi dal

      2. Berzsenyi Dániel–Kodály Zoltán: Magyarokhoz…

    3. Erkel Ferenc–Bárdos Lajos: Szózat

Kedves dalostestvérek! Jeligénk továbbra is:

 

Nyelvében és szokásaiban él, dalaiban és mûvészetében érez a nemzet!vissza a kiadáshoz
minden cikke
FŐLAPTEST rovat összes cikke

© Művelődés 2008