Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


Szabó Zsolt: Ajánlás


Az együtténeklést szolgáló tavalyi nagysikerû Kórustárunk után összevont nyári (június–szeptember) lapszámainkban ismét zenekedvelô olvasóinknak járunk kedvébe. Nem véletlenül esett a választásunk a zilahi Gáspár Attila zenetanár és karnagy munkájára, hiszen az 1990-tól lapunk hasábjain ötödfél esztendôn át közölt Gitáriskolája nemcsak olvasóink között volt népszerû, de több kiadásban immár tankönyvként is használják országszerte.
Ennek a gitáriskolának továbbépített-fejlesztett kötetét ajánljuk a Kedves Olvasó figyelmébe. A szerzô nem az ábécétôl kezdi, noha az elsô rész tartalmaz ismétlô gyakorlatokat, hogy aztán tovább kalauzoljon mind az egyéni játék, mind az együttes muzsikálás rejtelmeibe, klasszikus és kortárs szerzôk és népi dallamok közlésével. Ha valaki csak most kezdene hozzá a gitározáshoz, kérésre elküldjük fénymásolatban a legelsô leckéket is, de arra gondoltunk, hogy ha máshol nem, hát a könyvtárakban levô példányokból bárki pótolhatja a kezdeteket, ezért inkább a haladó gitározóknak segítünk minél több gyakorlattal, elôadható kis zenedarabbal.
Nagyon örvendenénk, ha Gitáriskolánk forgatóiként a Kedves Olvasók visszajeleznének: tudták-e használni összeállításunkat, mire lenne szükségük az eljövendôkben, mivel tudnánk továbbépíteni közösségünket. Ha tehetik, kattintsanak honlapunkra is (www.muvelodes.ro), idei és tavalyi lapszámainkon kívül népszerû Galéria rovatunkat is elolvashatják, s ha energiánkból futja, más kiadványainkat is hozzáférhetôvé tesszük a világhálón is. Leveleiket, ötleteiket, a Mûvelôdés jobbítását célzó javaslataikat a muvelodes@internet.ro villámpostacímre várjuk!

 Szabó Zsolt



vissza a kiadáshoz
minden cikke
FŐLAPTEST rovat összes cikke

© Művelődés 2008