magyar magyar    română română

Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


***: Felhívás a Kárpát-medence kórusaihoz


Tordaszentlászló RMDSZ-szervezete, Önkormányzata, a Thamó Gyula Közmûvelõdési Egyesület, a helyi EMKE, valamint a falu Református Egyházközsége, az RMDSZ, a Romániai Magyar Dalosszövetség és az EMKE védnökségével az idén is megszervezi a hagyományos, immár a XXIV. Szent László-napi kórustalálkozót Bethlen Gábor Erdély fejedelmévé választásának, valamint a tordaszentlászlói kórusmozgalom 125. évfordulójának tiszteletére. Az eseményre 2013. június 29-én, szombaton kerül sor Tordaszentlászlón.

A kórusok részvételi szándékát 2013. május 25-ig írásban kell bejelenteni a következõ címre: Szõke Zoltán nyugalmazott lelkipásztor, az EMKE helyi elnöke, RO–407505 Sãvãdisla –Tordaszentlászló, str. Szõlõ utca 144. sz., jud. Cluj – Kolozs megye. Telefon: 004-0264-374120.

A távolabbról érkezõket, külhoniakat, akik egy vagy több napot szeretnének itt tölteni, a faluturizmus keretében, fizetõvendégként tudjuk fogadni a következõ e-mail címen: boldizsarzeyk@yahoo.com.

A jelentkezési lapon kérjük pontosan közölni a kórus teljes nevét, nemét, címét, létszámát, a kórusmûvek címét és szerzõjét, a karvezetõ nevét, s akik elõször vesznek részt a találkozón, jelentkezési lapjukhoz csatolják kórusuk összefoglaló rövid történetét is archívumunk számára.

Felhívjuk a jelentkezõk figyelmét, hogy mûsoruk nem haladhatja meg a 10-15 percet! A Szent László szobra körüli közös éneklésre kijelölt kórusmûvek:

1. Berzsenyi Dániel–Kodály Zoltán: Magyarokhoz...; 2. Erkel Ferenc–Bárdos Lajos: Szózat.

Kedves Dalos testvérek! Jeligénk továbbra is: Nyelvében és szokásaiban él, dalaiban és mûvészetében érez a nemzet!

Felkérjük a találkozóra benevezõ kórusokat, hogy a hangverseny idején maradjanak benn a teremben, s kölcsönösen hallgassák meg egymást. A közös ebédre a hangverseny után kerül sor, majd ezt követi a karvezetõk közös megbeszélése, végül pedig a zárszó.

Szõke Zoltán, EMKE-elnök, Tamás Gebe András polgármester, Boldizsár Zeyk Zoltán, a Thamó Gyula Közmûvelõdési Egyesület elnöke, Balázs Attila református lelkész, Guttman Mihály, a Romániai Magyar Dalosszövetség tb. elnöke, Boldizsár Zeyk Imre, RMDSZ-elnök, Dáné Tibor Kálmán, az EMKE elnöke.

 vissza a kiadáshoz
minden cikke
ENCIKLOPÉDIA rovat összes cikke

© Művelődés 2008