Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


***: XIII. Bartalis János vers- és énekmondóverseny


XIII. Bartalis János vers- és énekmondóverseny

Brassó, 2006. november 16–19.

 

     Az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület (Brassó) 2006. november 17–19 között, XIII. alkalommal rendezi meg a Bartalis János költő nevével fémjelzett vetélkedőt. Harmadik éve, a versenyt két kategóriában hirdetjük meg:

Öntevékeny versmondók versenye,

     Énekmondók (a verseket megzenésített formában adják elő, saját hangszerkísérettel) versenye. Zeneka-rokat nem fogadunk!

     A vetélkedő irodalmi anyaga mindkét kategóriában:

     – egy szabadon választott Bartalis János vers /megzenésített vers

     –  egy szabadon választott 20. századi magyar költő verse/megzenésített verse lesz.

      Egy-egy vers előadási ideje nem haladhatja meg a 6 percet.

      Ugyanaz a versenyző mindkét kategóriában is jelentkezhet!

     

Részvételi feltételek:

A versenyen részt vehet minden, 16. életévet betöltött versmondó (felső korhatár nincs), aki nem végzett színművészeti főiskolát, illetve nem működik hivatásos előadóként.

A jelentkezési lap elküldhető: hbeszter@index.hu e-mail címre, 500168 Braşov, str. Gen. Dumitrache, nr. 20, bl. 257, ap. 9, /Házy Bakó Eszter/ postacímre vagy a 0268-472101 faxszámra.

     Jelentkezési lap tartalma: versenyző neve, lakhelye, születési adatai, e-mail címe, telefonszáma, személy-azonossági igazolvány/útlevél száma, személyi száma (CNP), foglalkozása, munkahelye (diákok esetében az oktatási intézmény neve), a Bartalis János vers címe, a szabadon választott vers szerzője és címe. A jelentkezési lapot géppel vagy nyomtatott nagybetűs kézírással kell megírni. A szervező visszaigazolja a jelentkezést és közli a további tudnivalókat.

     A versenyzőnek rendelkeznie kell egy művelődési/oktatási intézmény vagy civil szervezet ajánlásával. Egy ajánló intézményt/civil szervezetet legtöbb három versenyző képviselhet!

     Bejelentkezési díj: 15 RON, amit helyben kell kifizetni. Ellenértékként minden versenyző könyvcsomagot kap.

     A versenyzőknek, itttartózkodásuk idején szállást és étkezést biztosítunk. Utazási költséget nem térítünk meg. Kísérőket csak kivételes esetekben és a jelentkezők számának függvényében fogadhatunk, ezt előzetesen jelezni kell a szervezőkkel.

     Az első három helyezett jelentős pénzjutalom mellett (I. díj: 200, II. díj: 180, III. díj: 150 RON) ajándékcsomagban is részesül. Ezen kívül, az elért eredmények sorrendjében, számos különdíjat osztunk ki (intézmények, egyesületek, magánszemélyek adományai). Jelentkezési határidő: 2005. november 6.

     További felvilágostás: Házy Bakó Eszter, tel: 0268-425321, 0740-420638, e-mail: hbeszter@index.hu



vissza a kiadáshoz
minden cikke
REKLÁM rovat összes cikke

© Művelődés 2008