Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


Ambrus Csilla: Ismét MOL-tábor Torockón


   

Hogyan lehet a kellemest a hasznossal összekapcsolni? A válasz igen sokféle lehet, de íme egy lehetőség, amelyet több mint negyvenen használtak ki: MOL-tábor Torockón. A Kolozsvári  KMDSZ Közgazdász Klubja minden évben megszervezi, ezúttal október 12– 15. között, azt a tábort, amelynek célcsoportját a kolozsvári közgazdaságtan hallgatói alkotják.

     A tábort a romániai MOL támogatta. A szakmai részét nagybecsű előadók prezentációi alkották.

     Péntek délelőtt meglátogattuk a torockói múzeumot, és kisebb falusétánk alkalmával szemügyre vettük a falu házait, csorgóját és a falu fölé magasodó Székelykövet  – immár nappali megvilágításban.

     Szalay Zsolt, a MOL Románia igazgatója előadásában megosztotta velünk a MOL marketing stratégiáját. Végigkövettük a MOL gyarapodásának marketing fogásait; és sikeres gyakorlati alkalmazását láttuk mindannak, amit egyesek az egyetemen esetleg már tanultak. Másokban talán pont most ébredt fel az érdeklődés a marketing iránt. Előadónk rövid és lényegre törő előadását kérdések zárták és végül a meglepetés: mindenkinek ajándék MOL-póló.

     Délután Szabó Zsolt hivatalosan is megnyitotta a tábort és  elmesélte a brassais Tóbiás ház történetét, felhívta figyelmünket a tábor céljára, míg végezetül hasznos munkát és kellemes időtöltést kívánt.

     Az estét ismerkedéssel töltöttük, néhány lélekmelengető ital társaságában, a helység elit kocsmájában, amely bármelyik városi testvérével felveszi a versenyt, nem is beszélve a stílusos öregúrról, aki a helyet vezeti.

    

Szombat délelőtt Kelemen László, a Richter Gedeon romániai kirendeltségének képviselője beszélt nekünk gyógyszerekről, marketingről, kutatásról egy kicsit másképp, mint a megszokott. Egy icipici hátteret is feltárt előttünk, amelyet akár gyógyszervásárlás alkalmával is kiválóan hasznosíthatunk mindennapjainkban.

     Délután  Géczi Levente tartott rövid útmutatót a cégalapításhoz, amelyből aztán egész kis  kerekasztal- beszélgetés keredett ki. Tanácsokat kaptunk immár végzett egyetemistáktól, hogy miért és hogyan érdemes nekünk céget alapítani. Igazán érdekes volt szemtanúja lenni annak, hogyan gondolkodnak „a nagyok”.

     Azt mondják, Torockóról nem érdemes elmenni a Székelykő megmászása nélkül… másfélóra kemény harc a lejtővel és a guruló kövekkel, aztán ott csúcson teljes a kárpótlás, olyannyira tetszett, hogy mire visszaérkeztünk, már vaksötét fogadott.

     Persze el nem maradhatott az esti buli, az immár megismert emberekkel még egy, remélhetőleg nem utolsó, közös este... még egy nagy élmény, többek között az éjszaka közepén a maradék töltöttkáposzta közös eltüntetése.

     Másnap délelőtt sokan siettünk, hogy helyet kapjunk a Karinti-expresszen... kisebb nagyobb sikerekkel.

     Hogy miért érdemes részt venni egy ilyen táborban? A válasz egyszerű: a három napig tartó együttlét, ahol olyan embereket ismersz meg, akikkel hasonló az érdeklődési köröd, visszaigazolás, hogy jól választottál szakot, lehetőség beilleszkedni, és ugyanakkor szakmailag fejlődni... ha te is szeretnél hasonló élményekben részesülni => jövőre gyere te is!   



vissza a kiadáshoz
minden cikke
FŐLAPTEST rovat összes cikke

© Művelődés 2008