Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


xxx: Felhívás a XVIII. Tordaszentlászlói kórustalálkozóra


 

FELHÍVÁS

A XVIII. TORDASZENTLÁSZLÓI KÓRUSTALÁLKOZÓRA

Az RMDSZ és az EMKE Tordaszentlászlói Választmánya, a Thamó Gyula Közművelődési Egyesület, Tordaszentlászló Helyi Önkormányzata és Református Egyházközsége szervezésében; a Nemzeti Kisebbségvédelmi Hivatal, a Communitas Alapítvány, a Szülőföld Alap, a Kolozs Megyei Művelődési Felügyelőség és a Népi Alkotások Központja remélt anyagi támogatásával, valamint az EMKE, a Romániai Magyar Dalosszövetség, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete védnökségével az idén is megszervezi a hagyományos, idén már a XVIII. Szent László-napi Kórustalálkozót a világhírű magyar zenetudós, a népzenén alapuló új magyar muzsika megteremtője, Kodály Zoltán születésének 125. évfordulója tiszteletére.

Az eseményre 2007. június 30-án, szombaton kerül sor délelőtt 9 órai kezdettel a református templomban, folytatódik Szent László szobrának megkoszorúzásával, üdvözlő és emlékbeszédekkel, valamint a hagyományos kórusművek közös előadásával a cinteremben. Ezt követi a benevezett kórusok felvonulása, délután pedig kórushangverseny a művelődési házban.

A kórusok részvételi szándékát 2007. május 30-ig, írásban kell bejelenteni a következő címre: Szőke Zoltán lp. 407505 Tordaszentlászló/Săvădisla, str. Pap utca nr. 350 sz., jud. Cluj – Kolozs megye.

A jelentkezési lapon kérjük pontosan közölni a kórus teljes nevét, nemét, címét, létszámát, a karnagy nevét, a kórus műsorát: a szerző nevét, a kórusművek címét, tudva, hogy egy-egy kórus műsora nem haladhatja meg a 10-15 percet. Akik először vesznek részt a találkozón, jelentkezési lapjukhoz mellékeljék kórusuk összefoglaló történetét is archívumunk számára.

A távolabbról érkezőket – külhoniakat, akik egy vagy több éjszakát szeretnének itt tölteni, a faluturizmus keretében, fizető vendégekként tudjuk fogadni. Ez irányú igényüket a fenti dátumnál nem későbben a következő címre kell postázni: Boldizsár Zeyk Imre, RO 407505 Tordaszentlászló/Săvădisla, str. Nagy utca nr. 379. hsz., Kolozs megye/jud. Cluj, telefon/fax +40-264-374001, elektronikus postacím: zboroka@yahoo.com.

A közös éneklésre kijelölt kórusművek: Erkel Ferenc – Bárdos Lajos: Szózat. Ajánljuk, hogy a jelentkező kórusok műsorában szerepeljen legalább egy Kodály kórusmű, illetve egy csokornyi, a Kodály által vidékükről gyűjtött népdalokból, feldolgozásokból.

Kedves Dalostestvérek! Ne feledjétek jeligénket: „Nyelvében és szokásaiban él, dalaiban és művészetében érez a nemzet!”

Boldizsár Zeyk Imre RMDSZ elnök, Szőke Zoltán lelkipásztor;

Tamás Gebe András polgármester; Guttman Mihály, Dalosszövetség tb. elnöke,

Boldizsár Zeyk Zoltán elnök, Thamó Gyula KE.vissza a kiadáshoz
minden cikke
REKLÁM rovat összes cikke

© Művelődés 2008