Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


***: Tordaszentlászlói kórustalálkozó felhívás


 

Az RMDSZ és az EMKE Tordaszentlászlói Választmánya, a Thamó Gyula Közművelődési Egyesület, Tordaszentlászló Helyi Önkormányzata és Református Egyházközsége szervezésében; a Nemzeti Kisebbségvédelmi Hivatal, a Communitas Alapítvány, a Szülőföld Alap, Kolozs Megye Művelődési Felügyelőség és a Népi Alkotások Központja remélt anyagi és erkölcsi támogatásával, valamint az EMKE, a Romániai Magyar Dalosszövetség, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete védnökségével az idén is megszervezi a hagyományos, immár a XX. Szent László-napi Kórustalálkozót aa Apáczai Csere János halálának 350., valamint Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója tiszteletére.

Az eseményre 2009. június 27-én, szombaton kerül sor, délelőtt 9 órai kezdettel a református templomban, folytatódik Szent László szobrának megkoszorúzásával, üdvözlő és emlékbeszédekkel, valamint a közös éneklésre kijelölt kórusművek előadásával a cinteremben.

Ezt követi a benevezett kórusok felvonulása, délután pedig kórushangverseny a művelődési házban.

A kórusok részvételi szándékát 2009. május 25-ig, írásban kell bejelenteni a következő címre: Szőke Zoltán ny. lp. 407505 Tordaszentlászló/Săvădisla, str. Szőlő utca nr. 144 sz., jud. Cluj – Kolozs megye. Telefon: 00-40-264-374120

A jelentkezési lapon kérjük pontosan közölni a kórus teljes nevét, nemét, elérhetőségét, létszámát, a karnagy nevét, a kórus műsorát: a szerző nevét, a kórusművek címét, tudva, hogy az egy kórus számára fenntartott szereplési idő nem haladhatja meg a 10-15 percet. Akik először vesznek részt a találkozón, jelentkezési lapjukhoz mellékeljék kórusuk összefoglaló történetét is archívumunk számára.

A távolabbról érkezőket, külhoniakat, akik egy vagy több napot szeretnének itt tölteni, a faluturizmus keretében, fizető vendégekként tudjuk fogadni. Ilyen irányú igényüket a fenti dátumnál nem későbben a következő címre kell postázni: Boldizsár Zeyk Imre, RO 407505 Torda­szent­lász­ló/Săvădisla, str. Nagy utca nr. 379 sz., Kolozs megye/ jud. Cluj, telefon/fax +40-264-374001, villámpostacím: boldizsar­zeyk@yahoo.com.

A közös éneklésre kijelölt kórusművek: 1. Erkel Ferenc – Bárdos Lajos: Szózat, 2. Náray – Mentes Mihály – Bárdos Lajos: A magyar szentek himnusza.

Kedves Dalostestvérek! Jeligénk továbbra is: „Nyelvében és szokásaiban él, dalaiban és művészetében érez a nemzet!”

Boldizsár Zeyk Imre RMDSZ elnök,

Szőke Zoltán ny. lelkipásztor, az EMKE elnöke,

Balázs Attila ref. lelkész,

Tamás Gebe András polgármester,

Guttman Mihály, a Dalosszövetség tb. elnöke,

Boldizsár Zeyk Zoltán elnök, Thamó Gyula KE.



vissza a kiadáshoz
minden cikke
MŰHELY rovat összes cikke

© Művelődés 2008