Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


***: VIII. Kárpát-medencei Csengey Dénes Vers-, Prózamondó és Énekelt Vers Verseny 2009–2010


 

VERSENYKIÍRÁS

 

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház, a Kiskanizsai Polgári Olvasókör és a Kiskanizsa Kulturális Egyesület meghirdeti a VIII. Kárpát-medencei Csengey Dénes Vers-, Prózamondó és Énekelt Vers Versenyt. Célja, hogy felkutassa, és nyilvánossághoz juttassa az anyaországban és a határon túli területeken azokat az amatőr vers- és énekmondókat, akik magas művészeti fokon tolmácsolják a magyar irodalom remekeit. A nevezés feltételei:

Vers- és prózamondás:

Nevezni az egyetemes magyar irodalomból választott öt vers, vagy prózai mű megnevezésével lehet, ifjúsági (14-18 év), felnőtt (18 évtől) és szépkorú (55 évtől) kategóriában lehet. Egy-egy produkció (egy vers, illetve próza) előadásának időtartama nem haladhatja meg a hét percet. Műfordításokat nem fogadunk el. Egyéb megkötés nincs.

Énekelt vers: 

Az egyetemes magyar irodalomból választott 3 vers megzenésített változata. Zenekarok esetén az előadók létszáma nem haladhatja meg az 5 főt, az előadandó művek ideje maximum 5 perc lehet. A szervezők örömmel veszik legalább egy Cseh Tamás dal interpretálását, illetve feldolgozását.

Az elődöntők tervezett helyszínei:

Feketics – Bácsfeketehegy  (Vajdaság, november 21.) Győr, Debrecen, Pécs, Szeged, Keszthely, Budapest, Szatmárnémeti, Léva (a Tompa Mihály szavaló verseny területi döntőjén), Kovászna (a Kőrösi Csoma Sándor napokon, április elején)

Az elődöntők helyszínei a jelentkezések számának függvényében változhatnak. A selejtezők pontos helyszínéről és időpontjáról minden jelentkezőt e-mailen, vagy telefonon értesítünk. A döntő és díjkiosztó gálaest tervezett időpontja:

2010. május 14-15. Helyszín: Nagykanizsa. Zsűrijében a Kárpát-medencében is elismert, neves szakemberek vesznek részt.

A versenyre benevezni a jelentkezési lap kitöltésével az alábbi elérhetőségeken lehet:

 

Kanizsai Kulturális Központ Móricz Zsigmond Művelődési Ház

8800 Nagykanizsa Hajgató Sándor u. 1. Tel/fax: 0036 93 319-202

 

Kaszás Erika szervező: 0036 30 4984-431, illetve Godinek Ibolya szervező: 0036 30 5574-774

e-mail: csengeyvers@gmail.com

 

A felhívás és a jelentkezési lap letölthető a www.kanizsaikultura.hu internet címről.



vissza a kiadáshoz
minden cikke
FŐLAPTEST rovat összes cikke

© Művelődés 2008