Művelődés

közművelődési folyóirat - Kolozsvár


***: Felhívás


Az RMDSZ és az EMKE Tordaszentlászlói Választmánya, a Thamó Gyula Közművelődési Egyesület, Tordaszentlászló Helyi Önkormányzata és Református Egyházközsége szervezésében; a Nemzeti Kisebbségvédelmi Hivatal, a Communitas Alapítvány, az Illyés Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Kolozs Megyei Művelődési Felügyelőség és a Népi Alkotások Központja remélt anyagi támogatásával, valamint az EMKE, a Romániai Magyar Dalosszövetség, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete és a Pro Kalotaszeg védnökségével az idén is megszervezi a hagyományos, idén már a

 

XVI. Szent László-napi Kórustalálkozót Tordaszentlászlón.

Az eseményre 2005. június 25-én, szombaton kerül sor délelőtt 9 órai kezdettel a református templomban, folytatódik Szent László szobrának megkoszorúzásával, üdvözlő és emlékbeszédekkel, valamint a hagyományos kórusművek közös előadásával a cinteremben.

Ezt követi a benevezett kórusok felvonulása, délután pedig kórushangverseny a művelődési házban.

A kórusok részvételi szándékát 2005. május 25-ig, írásban kell bejelenteni a következő címre: 407505 Tordaszentlászló/Săvădisla, str. Pap utca nr. 350 sz., Kolozs megye/jud. Cluj, Szőke Zoltán lelkész-esperes, az EMKE helyi elnöke címére.

A jelentkezési lapon kérjük pontosan közölni a kórus teljes nevét, nemét, címét, létszámát, a karnagy nevét, a kórus műsorát: a szerző nevét, a kórusművek címét, amellyel közönség elé kíván lépni. Akik először vesznek részt a találkozón, jelentkezési lapjukhoz mellékeljék kórusuk összefoglaló történetét is archívumunk számára.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy egy-egy kórus műsora nem haladhatja meg a 10-15 percet. A fellépés sorrendjét a zenei szakemberek véleménye valamint a jelentkezés időrendi sorrendje alapján összeállított műsorrend dönti el.

A távolabbról érkezőket – külhoniakat, akik egy vagy több éjszakát szeretnének itt tölteni, a faluturizmus keretében, fizető vendégekként tudjuk fogadni. Ez irányú igényüket minél hamarább a következő címre kell postázni: Boldizsár Zeyk Imre, RO 407505 Tordaszentlászló/Săvădisla, str. Nagy utca nr. 379. sz., Kolozs megye/jud. Cluj, telefon/fax +40-264-374001, elektronikus postacím: boldizsarzeyk@ yahoo.com

A közös éneklésre kijelölt kórusmű: Erkel Ferenc–Bárdos Lajos: Szózat. Ajánljuk, hogy a jelentkező kórusok műsorában szerepeljen egy Szent Lászlóról szóló, illetve egy Farkas Ferenc kórusmű is.

Kedves Dalostestvérek! Ne feledjétek jeligénket: Nyelvében és szokásaiban él, dalaiban és művészetében érez a nemzet!

Boldizsár Zeyk Imre RMDSZ elnök; Szőke Zoltán lelkész-esperes, EMKE elnök

Tamás Gebe András polgármester; Boldizsár Zeyk Zoltán elnök, Thamó Gyula Közművelődési Egyesület; Guttman Mihály, a Dalosszövetség tiszteletbeli elnöke.



vissza a kiadáshoz
minden cikke
REKLÁM rovat összes cikke

© Művelődés 2008